Ostim OSB. Mah. 1568. Cad.No:2/4 Atisan Yenimahalle / ANKARA
BİMS

BİMS

Boşluklu Asmolen Yalıtımlı Yarı dolu Tam dolu Bims

ECO DEMİR ÇELİK

Bims Nedir?
Depreme karşı dayanıklı, ısı ve ses yalıtımı sağlayan, volkanizma sonucu oluşmuş yapı malzemesine bims denir. Bimsin ham maddesi ponzadır. Doğal bir malzeme olan ponza, su ve çimento ile etkileşime girerek bimsi meydana getirir.

Bims Özellikleri
Isı ve ses yalıtımı: Konutlarda ısı ve ses yalıtımı oldukça önemlidir. Agregalar ile kıyaslandığında bimsin daha çok gözenek içerdiği görülür. Bu yüzden ısı ve ses iletimi bimslerde düşüktür.
Depreme karşı dayanıklılık: Bimsler içerdikleri doğal malzeme nedeniyle yüksek mukavemete sahiptir. Ayrıca her türlü fiziksel ve kimyasal etkiye karşı da dayanım gösterir. Bu da bimslerin depreme karşı dayanıklı olmasını sağlar. Bims, betona ve tuğlaya göre hafif malzeme olduğu için de daha güvenlidir.

Ekonomiklik: Bimsler ısı ve ses yalıtımı sağladıkları için bims kullanılan binada uzunca bir süre ekstra cephe yalıtımına ihtiyaç duyulmaz. Ayrıca kolay ve pratik uygulanmasından dolayı bimsin işçilik maliyeti de düşüktür.

Doğallık: Bimsin ham maddesi doğal bir malzeme olan ponzadır. Dolayısıyla bimsler en çevre dostu ve doğal yapı malzemelerinden birisidir.

Yangına karşı dayanım: Bimsler ponzadan üretildikleri için yangına karşı dayanıklıdır. Markasına göre değişse de çoğu bims, A1 sınıfı yapı elemanı olarak sınıflandırılır.

Hafiflik: Bir yapı malzemesinin hafif olması işçiliğinde ve transferinde ciddi avantajlar sağlar. Ayrıca Bims, tuğla ve brüt betona göre hafif olduğu için taşıyıcı sistem tasarımını olumlu yönde etkiler.

Nem dengesi: Bimsler gözenekli yapıları ve bünyelerinde su tutmaları sayesinde ortam nemini dengeleyici özelliktedir.

Bims Nerelerde Kullanılır?
Bims nedir yazıma bimsin kullanım alanları ile devam etmek istiyorum. Bims blok yapı sektöründe kullanılır. Özellikle iç ve dış duvarlarda kullanımı oldukça yaygındır. Bunun dışında çatı ve baca imalatında, asmolen döşemelerde, bahçe duvarlarında da tercih edilmektedir. Ancak bimsin ham maddesi olan ponza birçok farklı alanda kullanılmaktadır.

İnşaat sektörü
Evcil hayvan kumu
Tekstil endüstrisi
Tarım sektörü
Kurşun kalem silgileri
Atık su arıtımı
Sağlık sektörü
Kimya endüstrisi
Kişisel bakım, kozmetik ürünleri
Antika ürünleri
Kataliz üretimi
Yazıcı mürekkebi
PVC kaplama dolgu ürünleri
Yiyecek saklama kapları
Bims Ne İle Yapıştırılır?
Bims, çimento esaslı özel bims yapıştırıcıları kullanılarak yapıştırılır. Google’a bims yapıştırıcısı yazıp aratarak farklı markaların ürünlerine ulaşabilirsiniz. Bu yapıştırıcılar, kolay ve pratik uygulanabilir oldukları için işçilik ve zamandan tasarruf sağlar.

Bims Duvar Nasıl Örülür?
Duvar örme işlemine başlamadan önce zeminin duvar örmeye uygun olup olmadığı kontrol edilir.

Zemin, güzelce temizlenip süpürüldükten sonra harç ile tesviye yapılır. İlk olarak belirleyici olması için duvarın örüleceği zeminin köşe noktalarına birer tane bims yerleştirilir. Ardından mastar ipi çekilir ve zemin teraziye alınır.
Tüm bu adımlar yapıldıktan sonra köşenin birinden duvar örülmeye başlanır. Duvar örülürken derz boşluklarına dikkat edilmelidir.
Kolon ile duvar arasında boşluk kalmaması oldukça önemlidir. Eğer boşluk varsa mutlaka harç ile doldurulmalıdır.

Fiyat ve Stok Talebi İçin;

info@ecodemircelik.com adresine yazabilir ya da iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.